Aşı ile ilgili yanlış bilinen gerçekler
Bebekler bazı hastalıklara karşı bağışık doğarlar, çünkü doğumdan önce annelerinden bebeklere koruyucu maddeler (antikor) geçer.
Emzirilen bebekler de anne sütü ile antikor alırlar. Anne sütü bebeğin bağışıklık sistemi gelişene kadar bazı hastalıklara karşı (örneğin solunum yolu enfeksiyonları, ishal) önemli bir koruma sağlar.
Bununla birlikte bu antikorlar uzun süre kalıcı değildir ve tüm hastalıklara karşı koruma sağlamaz.
Bebek ve çocukların pek çok yaşamı tehdit eden hastalıktan korunmaları için aşılanmaları gerekir.
Çocukluk dönemi aşılama şemasına uygun olarak aşılanma, yaşamı tehdit eden hastalıklar ile temas etmeden önce, yaşamın erken döneminden itibaren bebeklerin ve çocukların korunmasını sağlar.
İlk 6 ayda bebeğinizin ana besin ihtiyacı anne sütüdür. Bebekler 2 yaşına kadar anne sütüne ihtiyaç duymaya devam ederler. Ek besin dönemine geçene kadar sadece anne sütü ile beslenme diyoruz.6. aydan sonra bebeğinizin büyüme için ihtiyacı olan besin içerikleri anne sütün de yetersiz kaldığı için ek gıdalara başlamak gerekir. Bu sayede bebeğiniz, hayatı boyuna tüketeceği besinlerle tanışmaya yavaş ve dikkatli bir şekilde başlar.
Ek gıdaya geçiş dönemi , annelerin kafalarında soru işaretlerinin olduğu ve en heyecan duydukları konudur.. Eğer sen de bebeğini ek gıdalara başlatma dönemindeysen ve yapman gerekenler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsan ve kafandaki soru işaretlerini birer birer yok etmek istiyorsan yazımı okuyabilirsin.